Recept

Losos z koprovým přelivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19952

Ingredience

Omáčka
1 špetka Cukr krupice
20 g Kopr čerstvý
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Losos z koprovým přelivem
0,5 ks Limetka
600 g Losos obecný
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 576kJ
1% Sacharidy 4 g
35% Tuky 26 g
11% Sodík 220 mg
54% Bílkoviny 31 g

Losos z koprovým přelivem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravýme omáčku: Kopr omyjeme, 5 minut povaříme, vodu slijeme, v malém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a vytvoříme růžovou jíšku. Tu zalijeme smetanou, přidáme nadrobno nakrájený kopr, cukr, sůl a pepř. Dobře promícháme a povaříme, podle chuti dochutíme octem.

2

Čtyři steaky z čerstvého nebo mraženého lososa položíme na plech, vymazaný olivovým olejem. Posolíme, opeříme a pokapeme šťávou z limetky, pečeme jen přibližně 10 minutv troubě, nastavené na 150 stupňů. Podáváme přelité koprovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept