Zapečená bramborová kaše se strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená bramborová kaše se strouhankou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19954 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
900 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
180 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 39,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Strouhanka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená bramborová kaše se strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a vsypeme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a povaříme 25 minut (do měkka). Uvařené brambory scedíme, přilijeme mléko, přidáme máslo a rozšťoucháme na kaši. Do kaše vmícháme strouhaný sýr. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme drobně pokrájenou cibulku s česnekem, krátce orestujeme, ochutíme hořčicí a všechno vmícháme do strouhanky. Osolíme, opepříme, potom kaši vařečkou a stěrkou přendáme do pekáčku, posypeme ochucenou strouhankou a dáme zapékat. |
3 | Pečeme při vyšší teplotě 15 minut. |
4 | Zdobíme sekanou petrželkou, podáváme jako přílohu k smaženým pokrmům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.