Brambory pečené v papíru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené v papíru
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19964 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
700 g | Brambory rané |
80 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 305,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Paprika červená, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Fenykl sladký - hlíza, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory pečené v papíru postup přípravy receptu:
1 | Nové brambory dobře omyjeme, i se slupkou je pokrájíme na čtvrtky, mrkev krájíme na kolečka, fenykl na kostičky, papriku na proužky. Zeleninu promícháme, přisypeme fazolky. |
2 | Pečicí papír rozřežeme na čtverce, do středu každého čtverce lžící navršíme promíchanou zeleninu, osolíme a opepříme. Rohy papíru přizvedneme tak, aby vznikla mistička, zeleninu v mističce zakapeme lžící bílého vína. |
3 | Papírové mističky poskládáme na plech a pečeme při střední teplotě 30 minut. Podáváme přímo v papírové mističce jako přílohu k masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.