Jednoduchý recept

Bramborové kapsičky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19971

Ingredience

2 kávová lžička Bazalka
450 g Brambory
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
130 g Hovězí maso mleté
150 ml Hovězí vývar základní
220 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 939kJ
17% Sacharidy 61 g
20% Tuky 15 g
20% Sodík 396 mg
38% Bílkoviny 22 g

Bramborové kapsičky postup přípravy receptu:

1

Mleté maso rozpustíme na rozpáleném oleji, až se úplně rozdrobí. Osolíme, opepříme, vmícháme postupně rajčatový protlak a mouku. Podlijeme vývarem, přisypeme posekaný řapíkatý celer a pokrájená rajčata, okořeníme bazalkou. Na mírném ohni dusíme 20 minut a odstavíme.

2

Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme, podlijeme vodou, osolíme a 20 minut vaříme.

3

Uvařené brambory scedíme, nasypeme do mísy, přidáme žloutky, přilijeme olej a přisypeme 200 gramů mouky. Lehce osolíme, opepříme, vypracujeme tužší těsto, vytvarujeme ho do knedlíku. Krájíme na silnější plátky, které dlaní rozmáčkneme na placičky. Na každou placičku naklademe lžící směs z mletého masa, přitiskneme okraje těsta k sobě a tím kapsičku uzavřeme. Následně je smažíme na másle po obou stranách přibližně 8 minut.

4

Podáváme se zeleninou jako samostatný pokrm.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept