Bramborové kapsičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové kapsičky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19971 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 kávová lžička | Bazalka |
450 g | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
130 g | Hovězí maso mleté |
150 ml | Hovězí vývar základní |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
220 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 146,8mg |
Draslík | 805,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 561,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové kapsičky postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso rozpustíme na rozpáleném oleji, až se úplně rozdrobí. Osolíme, opepříme, vmícháme postupně rajčatový protlak a mouku. Podlijeme vývarem, přisypeme posekaný řapíkatý celer a pokrájená rajčata, okořeníme bazalkou. Na mírném ohni dusíme 20 minut a odstavíme. |
2 | Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme, podlijeme vodou, osolíme a 20 minut vaříme. |
3 | Uvařené brambory scedíme, nasypeme do mísy, přidáme žloutky, přilijeme olej a přisypeme 200 gramů mouky. Lehce osolíme, opepříme, vypracujeme tužší těsto, vytvarujeme ho do knedlíku. Krájíme na silnější plátky, které dlaní rozmáčkneme na placičky. Na každou placičku naklademe lžící směs z mletého masa, přitiskneme okraje těsta k sobě a tím kapsičku uzavřeme. Následně je smažíme na másle po obou stranách přibližně 8 minut. |
4 | Podáváme se zeleninou jako samostatný pokrm. |
Poznámka
Servírujeme teplé.