Jednoduchý recept

Telecí maso po italsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19974

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
700 g Brambory
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
30 g Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
8 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
700 g Telecí kýta
150 ml Víno červené
300 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 045kJ
10% Sacharidy 37 g
46% Tuky 35 g
32% Sodík 633 mg
79% Bílkoviny 45 g

Telecí maso po italsku postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, brambory zprudka orestujeme (cca5 minut), poté pánev odstavíme.

2

Na jiné pánvi krátce orestujeme maso, které jsme nakrájeli na větší kousky. Přidáme posekanou cibuli, prolisovaný česnek, zaprášíme moukou a přilijeme rajčatový protlak. Přibližně 3 minuty mícháme a restujeme. Podlijeme červeným vínem a vývarem, povaříme zhruba 5 minut.

3

Do pekáčku vložíme orestované brambory a přelijeme omáčkou s masem, přimícháme na kostičky nakrájená rajčata a rozpůlené olivy. Nezapomeneme osolit a opepřit, posypeme sekanou bazalkou a dáme zapékat.

4

Pečeme při střední teplotě jednu hodinu.

5

Podáváme jako samostatný pokrm.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept