Brambory s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s jehněčím masem
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 19975 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
900 g | Jehněčí maso |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 192,0mg |
Draslík | 797,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, polovinu brambor vložíme do pekáčku. |
2 | Maso pokrájíme na kousky, naklademe na vrstvu brambor v pekáčku a posypeme jemně nasekanou cibulí. Osolíme, opepříme a okořeníme nakrájeným tymiánem, nasypeme na maso druhou polovinu brambor, podlijeme vývarem, vrchní brambory potřeme rozpuštěným máslem. Zakryjeme víkem nebo alobalem, pečeme při střední teplotě jednu a půl hodiny. Poté sundáme víko a ještě půl hodiny dopékáme, aby brambory získaly zlatou barvu. |
3 | Podáváme jako samostatný pokrm, můžeme dozdobit čerstvou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.