Jednoduchý recept

Bramborové šišky s jehněčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19976
Kategorie: Brambory

Ingredience

450 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Jehněčí maso
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 491kJ
5% Sacharidy 18 g
31% Tuky 23 g
12% Sodík 248 mg
25% Bílkoviny 14 g

Bramborové šišky s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme, v hrnci s vodou uvaříme do měkka (asi 20 minut), scedíme, překlopíme do mísy.

2

Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme mleté jehněčí maso. Restujeme 5 minut, přisypeme posekanou cibuli a prolisovaný česnek. Okořeníme koriandrem, restujeme ještě 10 minut. Maso z pánve sklepeme k bramborám a přidáme vejce, osolíme, opepříme, vypracujeme středně tuhé těstíčko.

3

Rukou odtrháváme stejně velké kousky, vyválíme do tvaru šištiček a smažíme v rozpáleném oleji přibližně 8 minut.

4

Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem. Můžeme podávat i s majonézou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept