Jednoduchý recept

Španělské zapečené brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 19977

Ingredience

700 g Brambory
1 ks Cibule
80 g Klobása Chorizo
3 polévková lžíce Olej olivový
30 g Olivy černé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 520kJ
9% Sacharidy 32 g
26% Tuky 19 g
28% Sodík 564 mg
32% Bílkoviny 18 g

Španělské zapečené brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, krátce orestujeme. Vidličkou vyndáme z konzervy rajčata a přidáme je na pánev, dusíme 5 minut.

2

K rajčatům přidáme brambory, rozkrájenou klobásu, zelenou papriku nakrájenou na proužky a rozpůlené olivy. Okořeníme mletou paprikou, osolíme, opepříme, dusíme dalších 10 minut.

3

Směs z pánve vlijeme do pekáčku a pečeme při maximální teplotě 10 minut.

4

Hotový pokrm upravíme na talíře, na každou porci položíme smažené volské oko z vejce.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept