Španělské zapečené brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělské zapečené brambory
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19977 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
80 g | Klobása Chorizo |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 262,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělské zapečené brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, krátce orestujeme. Vidličkou vyndáme z konzervy rajčata a přidáme je na pánev, dusíme 5 minut. |
2 | K rajčatům přidáme brambory, rozkrájenou klobásu, zelenou papriku nakrájenou na proužky a rozpůlené olivy. Okořeníme mletou paprikou, osolíme, opepříme, dusíme dalších 10 minut. |
3 | Směs z pánve vlijeme do pekáčku a pečeme při maximální teplotě 10 minut. |
4 | Hotový pokrm upravíme na talíře, na každou porci položíme smažené volské oko z vejce. |
Poznámka
Servírujeme teplé.