Dort jako stonožka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort jako stonožka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1998 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
6 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 190,2mg |
Draslík | 156,9mg |
Vláknina | 292,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort jako stonožka postup přípravy receptu:
1 | Vejce a cukr ušleháme do pěny. |
2 | Přidáme mouku s práškem do pečiva. Rozetřeme na pečící papír a pečeme pět minut. Roládu stočíme i s papírem. |
3 | Z pudinku, cukru a mléka uvaříme hustý krém, přidáme změklé máslo a promícháme. |
4 | Roládu natřeme krémem a opět stočíme - bez papíru - a dáme vychladit. |
5 | Poté ozdobíme. |