Jednoduchý recept

Bramborový koláč s paprikami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19980
Kategorie: Brambory

Ingredience

900 g Brambory
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
130 g Mozzarella
30 g Olivy černé
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
5 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 638kJ
13% Sacharidy 46 g
20% Tuky 15 g
28% Sodík 559 mg
46% Bílkoviny 26 g

Bramborový koláč s paprikami postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme, nakrájené vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Uvařené brambory scedíme a překlopíme do mísy. Přidáme vejce, posekané bylinky, prolisovaný česnek, máslo, všechno rozšťoucháme na řidší těsto.

2

Těsto vložíme na vymazaný plech, rozprostřeme po celé ploše a pečeme při maximální teplotě 10 minut. Plech z trouby vyjmeme, těsto potřeme rajčatovým protlakem, na koláč poté rovnoměrně klademe drcená nakládaná rajčata, proužky zelené i žluté papriky, plátky žampiónů a rozpůlené olivy.

3

Na povrchu ozdobíme plátky Mozzarelly a vrátíme plech do trouby. Koláč pečeme dalších 20 minut.

4

Podáváme pokrájený na kousky a posypaný bylinkami jako hlavní chod.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept