Brambory s rajčaty a špekáčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s rajčaty a špekáčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19982 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
3 ks | Brambory |
180 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
150 ml | Passata (drcená rajčata) |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
8 ks | Špekáčky |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 572,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 360,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Cibule, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s rajčaty a špekáčky postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olej, vložíme špekáčky a opékáme je ze všech stran. Pokrájíme cibuli, přisypeme ke špekáčkům, necháme zpěnit, přilijeme rajčatový protlak a passatu. |
2 | Rajčata nakrájíme na srpečky, brokolici na růžičky, brambory na tenké plátky a přidáme na pánev. Posypeme bazalkou, podlijeme vínem, dusíme 15 minut. |
3 | Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme jako hlavní chod. |
Poznámka
Servírujeme teplé.