Recept

Sangria z červeného vína

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 19983

Ingredience

2 ks Broskve
1 ks Citrony
100 g Cukr krupice
1 kostka Kostkový led
1 ks Okurka salátová
1 ks Pomeranče
1 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 655kJ
6% Sacharidy 21 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g

Sangria z červeného vína postup přípravy receptu:

1

Dobře omytý pomeranč nakrájíme na tenká kolečka, která ještě rozkrájíme na čtvrtky. Vložíme do keramické nádoby nebo skleněné konvice.

2

Z dobře omytého citronu odkrojíme dlouhý proužek kůry a přidáme jej k pomerančům.

3

Broskve rozpůlíme, odstraníme z nich pecku. Poté je nakrájíme na kolečka, přidáme k pomerančům, posypeme cukrem a zamícháme.

4

Připravené ovoce zalijeme vínem a mícháme tak dlouho, dokud se všechnem cukr nerozpustí. Podle chuti můžeme přidat ještě cukr nebo případně citronovou šťávu.

5

Hotový nápoj uložíme minimálně na hodinu do lednice.

6

Před podáváním ovoce stlačíme, abychom z něj uvolnili šťávu. Do sklenic vložíme kousky ledu, které přelijeme Sangrií, přidáme trochu ovoce, jež se v ní máčelo a ozdobíme okurkou nakrájenou na kostičky nebo proužky.

Poznámka

Pro objemu lze místo červeného vína použít bílé víno. Před uložením do lednice můžeme přidat brandy. Citron je možné nahradit limetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept