Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 19988
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
3 plátek Chléb Pita
60 g Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
4 polévková lžíce Citronová šťáva
150 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
10 ks Rajčata
1 špetka Sůl
230 g Treska aljašská
6 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 576kJ
4% Sacharidy 15 g
41% Tuky 31 g
9% Sodík 174 mg
19% Bílkoviny 11 g

Taramasalata postup přípravy receptu:

1

Stáhneme povrchovou blanku z uzeného mlíčí tresky, poté je rozmixujeme s nakrájenou cibulí, vložíme česnek a opět mixujeme. Dále přidáme nadrobené bílé pečivo bez kůrek, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a mixujeme tak dlouho, než se pečivo do směsi zcela nezapracuje.

2

Za stálého mixování pozvolna přiléváme olivový olej, následně přidáváme horkou vodu. Pokud je hmota kvalitně rozmixovaná, dodáme podle chuti sůl a pepř, případně citronovou šťávu. Směs přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme do lednice.

3

Pitta chleby naplocho rozpůlíme, každou část rozkrájíme na 6 – 8 trojúhelníků. Takto připravený chléb potřeme olivovým olejem a rozložíme na pečící plech. Pečeme v troubě, předehřáté na 180 °C, po dobu přibližně 20 minut, poté necháme na drátěné podložce vychladnout.

4

Směsí z lednice naplníme vydlabaná rajčata, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Poznámka

Podáváme studené. Vhodnou přílohou je pita chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept