Zapečená treska s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená treska s bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 19989 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
600 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 kávová lžička | Koření na ryby |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Gruyére |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 109,8mg |
Draslík | 563,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 119,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Strouhanka, Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hořčice, Koření na ryby, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená treska s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a vsypeme brambory, které jsme nakrájeli na plátky. Osmažíme po obou stranách přibližně 10 minut. Polovinu brambor naskládáme do pekáčku na dno, na brambory položíme filety z tresky a zakryjeme druhou polovinou brambor. |
2 | Do tuku od brambor na pánev přisypeme pokrájenou cibuli, hořčici a koření na ryby. Krátce orestujeme, smícháme se strouhankou, nasypeme na horní vrstvu brambor v pekáčku a posypeme strouhaným sýrem. |
3 | Pečeme v troubě při vyšší teplotě 25 minut. |
4 | Podáváme zdobené čerstvou zeleninou jako hlavní chod. |
Poznámka
Servírujeme teplé.