Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 19990
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
600 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sezam - semena
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 554kJ
4% Sacharidy 15 g
9% Tuky 7 g
5% Sodík 107 mg
11% Bílkoviny 6 g

Tzatziki se sezamem postup přípravy receptu:

1

Na čistou utěrku strouháme na hrubo okurky, utěrku za cípy sevřeme a z okurek důkladně vymačkáme všechnu nadbytečnou tekutinu. Tato příprava je velice důležitá, protože omáčka musí být hustá.

2

Vymačkanou okurku přendáme do mísy, přidáme jogurt (případně zakysanou smetanu), prolisovaný česnek, nadrobno pokrájený kopr a olivový olej, podle chuti osolíme, opepříme. Směs zakryjeme potravinářskou fólií, vložíme do lednice a necháme nejméně 3 hodiny uležet.

3

Před podáváním směs důkladně zamícháme, případně ještě dochutíme a rozdělíme do misek.

4

Na suché pánvi opečeme do zlatova sezam, který ještě horký nasypeme na připravené tzatziki v miskách. Nakonec poprášíme kajenským pepřem a ozdobíme snítkami kopru.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept