Lilková pomazánka s piniovými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilková pomazánka s piniovými oříšky
Lilková pomazánka s piniovými oříšky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 19992 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Kmín římský |
2 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 428,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kmín římský, Lilek, Oříšky piniové, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilková pomazánka s piniovými oříšky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 230 °C, celé lilky propícháme vidličkou nebo grilovací jehlou a vložíme na pečící plech. Pečeme přibližně 20 – 25 minut, lilky musí být velmi měkké. Upečené přendáme na talíř a necháme vychladnout. |
2 | Do misky vložíme rajče, které přelijeme vroucí vodou, po 30 vteřinách vodu slijeme a rajče prudce ochladíme proudem studené vody. Takto připravené rajče rozpůlíme, oloupeme a vyjmeme z něj semínka. Dužninu nakrájíme na kostičky a odložíme, lilky rozpůlíme, dužninu vydlabeme lžící. |
3 | Připravíme si mixér, do něj vložíme dužninu z lilků, nakrájený česnek, olivový olej, citronovou šťávu, mírně opražené piniové oříšky, sůl a pepř. Vše důkladně rozmixujeme na hladkou hmotu, přendáme do mísy, přidáme nakrájenou jarní cibulku a připravené rajče. Přikryjeme potravinářskou folií, vložíme na 30 minut do lednice, před podáváním posypeme špetkou mletého kmínu a nadrobno nakrájenou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme studené.