Recept

Lilková pomazánka s piniovými oříšky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 19992
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Kmín římský
2 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 607kJ
3% Sacharidy 10 g
18% Tuky 14 g
3% Sodík 64 mg
5% Bílkoviny 3 g

Lilková pomazánka s piniovými oříšky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 230 °C, celé lilky propícháme vidličkou nebo grilovací jehlou a vložíme na pečící plech. Pečeme přibližně 20 – 25 minut, lilky musí být velmi měkké. Upečené přendáme na talíř a necháme vychladnout.

2

Do misky vložíme rajče, které přelijeme vroucí vodou, po 30 vteřinách vodu slijeme a rajče prudce ochladíme proudem studené vody. Takto připravené rajče rozpůlíme, oloupeme a vyjmeme z něj semínka. Dužninu nakrájíme na kostičky a odložíme, lilky rozpůlíme, dužninu vydlabeme lžící.

3

Připravíme si mixér, do něj vložíme dužninu z lilků, nakrájený česnek, olivový olej, citronovou šťávu, mírně opražené piniové oříšky, sůl a pepř. Vše důkladně rozmixujeme na hladkou hmotu, přendáme do mísy, přidáme nakrájenou jarní cibulku a připravené rajče. Přikryjeme potravinářskou folií, vložíme na 30 minut do lednice, před podáváním posypeme špetkou mletého kmínu a nadrobno nakrájenou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept