Tapenade z černých oliv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tapenade z černých oliv
Tapenade z černých oliv
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 19993 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Ančovičky konzervované |
200 g | Bageta |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
250 g | Olivy černé |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 485,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bageta, Česnek, Citronová šťáva, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tapenade z černých oliv postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme vypeckované černé olivy z konzervy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy ančoviček z konzervy. Za stálého chodu mixéru postupně přiléváme olivový olej, nakonec ochutíme citronovou šťávou a pepřem. Směs vložíme do misky, přikryjeme potravinářskou folií a uložíme do lednice. |
2 | Rozpůlené tvrdší bagetky opečeme v troubě po obou stranách a ještě horké potřeme olivovým olejem tak, aby se olej do bagetky vsákl. Poté je namažeme pastou tapenade a ozdobíme petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme studené.