Recept

Tapenade z černých oliv

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 19993
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 ks Ančovičky konzervované
200 g Bageta
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 ml Olej olivový extra panenský
250 g Olivy černé
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 275kJ
13% Sacharidy 45 g
75% Tuky 56 g
168% Sodík 3 g
50% Bílkoviny 28 g

Tapenade z černých oliv postup přípravy receptu:

1

Rozmixujeme vypeckované černé olivy z konzervy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy ančoviček z konzervy. Za stálého chodu mixéru postupně přiléváme olivový olej, nakonec ochutíme citronovou šťávou a pepřem. Směs vložíme do misky, přikryjeme potravinářskou folií a uložíme do lednice.

2

Rozpůlené tvrdší bagetky opečeme v troubě po obou stranách a ještě horké potřeme olivovým olejem tak, aby se olej do bagetky vsákl. Poté je namažeme pastou tapenade a ozdobíme petrželkou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept