Recept

Tapenade ze zelených oliv

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 19994
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 ks Ančovičky konzervované
150 g Bageta
1 polévková lžíce Kapary
4 polévková lžíce Mandle
80 ml Olej olivový extra panenský
200 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Pomerančová kůra

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 785 kcal
Kilojoule 3 284kJ
11% Sacharidy 40 g
78% Tuky 58 g
178% Sodík 4 g
55% Bílkoviny 31 g

Tapenade ze zelených oliv postup přípravy receptu:

1

Rozmixujeme vypeckované zelené olivy z konzervy, řezy z ančoviček, loupané mandle a opláchnuté, okapané kapary ze slaného nálevu nebo octa. Za stálého chodu mixéru pozvolna přiléváme olivový olej. Po rozmixování dochutíme pepřem a nastrouhanou pomerančovou kůrou.

2

Přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou folií, vložíme do lednice.

3

Rozpůlené starší bagetky opečeme v troubě po obou stranách, ještě horké je potřeme olivovým olejem tak, aby se olej do bagetky vsákl. Poté je namažeme pastou tapenade a ozdobíme petrželkou.

Poznámka

Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept