Tapenade ze zelených oliv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tapenade ze zelených oliv
Tapenade ze zelených oliv
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 19994 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Ančovičky konzervované |
150 g | Bageta |
1 polévková lžíce | Kapary |
4 polévková lžíce | Mandle |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
200 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 634,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 12,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bageta, Mandle, Pomerančová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tapenade ze zelených oliv postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme vypeckované zelené olivy z konzervy, řezy z ančoviček, loupané mandle a opláchnuté, okapané kapary ze slaného nálevu nebo octa. Za stálého chodu mixéru pozvolna přiléváme olivový olej. Po rozmixování dochutíme pepřem a nastrouhanou pomerančovou kůrou. |
2 | Přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou folií, vložíme do lednice. |
3 | Rozpůlené starší bagetky opečeme v troubě po obou stranách, ještě horké je potřeme olivovým olejem tak, aby se olej do bagetky vsákl. Poté je namažeme pastou tapenade a ozdobíme petrželkou. |
Poznámka
Podáváme studené.