Recept

Bagna cauda – omáčka z ančoviček

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 19995
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Ančovičky konzervované
1 ks Brokolice
2 stroužek Česnek
2 ks Cuketa
90 g Máslo čerstvé
4 ks Mrkev kořen
5 polévková lžíce Olej olivový
4 ks Paprika červená
4 ks Paprika zelená

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 717kJ
8% Sacharidy 28 g
498% Tuky 374 g
25% Sodík 506 mg
19% Bílkoviny 10 g

Bagna cauda – omáčka z ančoviček postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme zeleninu - rozpůlíme papriky, zbavíme je semen, nakrájíme na nudličky. Stejně pokrájíme cukety i mrkve, připravenou zeleninu společně s brokolicí vložíme do mikrotenového sáčku a uložíme do lednice.

2

Z ančoviček odebereme 5 lžic oleje na pozdější použití, ostatní olej slijeme. Česnek i ančovičky pokrájíme nadrobno. Na pánvi smícháme olej z ančoviček, olivový olej a máslo. Za stálého míchání zahříváme tak dlouho, dokud se máslo nerozpustí.

3

Přidáme česnek, za stálého míchání jej opékáme asi 2 minuty, poté vložíme ančovičky, které za častého míchání opékáme asi 10 minut. Ančovičky musí změknout, vznikne z nich řídká pasta – omáčka bagna cauda.

4

Vychlazenou zeleninu nazdobíme na talíř, kousky zeleniny se však nemáčejí do horké omáčky bagna cauda. Omáčku je potřeba stále udržovat horkou, proto je vhodné využít například soupravy na přípravu fondue.

Poznámka

Servírujeme teplé. Tato omáčka má velmi výraznou chuť, hodí se i k jiným druhům zeleniny, například ke chřestu, fazolkám, fenyklu nebo květáku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept