Zapečené plněné žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené plněné žampiony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19997 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 27,3mg |
Draslík | 881,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené plněné žampiony postup přípravy receptu:
1 | Vybereme velké, pevné žampiony, odřízneme nohu a špičatou kávovou lžičkou vydlabeme vnitřky, hlavy seřízneme tak, aby dobře stály. |
2 | Nohy a ostatní odřezané části žampiónů nasekáme na malé kousky, které dáme do misky. |
3 | K nim přidáme nadrobno rozsekanou petrželku, červenou papriku, smetanu, nastrouhaný Eidam, sůl a pepř, vše dobře promícháme, vzniklou směsí naplníme žampiony. |
4 | Pečeme přibližně 10 minut na plechu v troubě (při střední teplotě). |
5 | Ještě teplé servírujeme s bílým pečivem. |
Poznámka
Podáváme teplé.