Jednoduchý recept

Pórková polévka se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19999

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Hrášek
1 špetka Kari koření
80 g Mascarpone
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
500 g Pórek
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 254kJ
14% Sacharidy 49 g
46% Tuky 34 g
63% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g

Pórková polévka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Pórek nakrájíme a dobře umyjeme.

2

V polévkovém hrnci na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a restujeme dorůžova. Pak přidáme pórek a opékáme ještě 3 minuty, zaprášíme hladkou moukou a další 3 minuty necháme na ohni. Pak podléváme zeleninovým vývarem, ale jen po lžičkách, aby se polévka nepřichytávala ke dnu. Vše dusíme ještě tři minuty a zalijeme zbytkem vývaru, osolíme, okořeníme a opepříme. Přidáme zelený hrášek a vaříme, až vše změkne. Nakonec přilijeme smetanu a prohřejeme. Těsně před podáváním oddělíme třetinu zeleniny, zbytek přímo v hrnci vyšleháme do hladka. Vrátíme odebranou zeleninu zpět. Znovu zahřejeme.

3

Servírujeme v předehřátých miskách s nočkem Mascarpone a snítkou čerstvé petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept