Mexický zeleninový salát s vejcem a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexický zeleninový salát s vejcem a fazolemi
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20000 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
1 špetka | Cukr krupice |
200 g | Fazole červené sterilované |
4 polévková lžíce | Kečup |
4 polévková lžíce | Majonéza |
2 ks | Okurka salátová |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř cayenský |
10 g | Petržel kudrnka |
6 ks | Rajčata |
1 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,4mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fazole červené sterilované, Majonéza, Okurka salátová, Paprika žlutá, Pepř cayenský, Rajčata, Salát ledový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kečup, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexický zeleninový salát s vejcem a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. |
2 | Připravíme zálivku. Majonézu, cukr, sůl, pepř a kečup dobře promícháme a uložíme do chladu. |
3 | Okurku, rajčata, cibuli a papriku nakrájíme na středně velké kousky, přidáme fazole a dobře promícháme. |
4 | Do větší misky naklademe listy ledového salátu a na ně zeleninu. Navrch rozprostřeme kolečka vařených vajec a na ně vychlazený dresink. |
5 | Ozdobíme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
K salátu se výborně hodí bílé pečivo.