Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 20002
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

4 stroužek Česnek
12 ks Hroznové víno
230 g Mandle
4 polévková lžíce Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
400 g Pečivo pšeničné jemné tukové
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 840 kcal
Kilojoule 3 516kJ
21% Sacharidy 75 g
71% Tuky 53 g
4% Sodík 70 mg
37% Bílkoviny 21 g

Česnečka s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Tvrdší pečivo nalámeme na kousky, vložíme do mísy a přelijeme vodou. Takto necháme asi 10–15 minut odstát. Poté z pečiva vymačkáme nadbytečnou vodu a vložíme do mixéru.

2

Podélně rozpůlíme stroužky česneku a spolu se 3 lžícemi vinného octa a 225 ml vody přidáme do mixéru a rozmixujeme. Pak přidáme ještě olej a mleté mandle a opět rozmixujeme. Za stálého chodu mixéru přiléváme zbývající vodu, dokud nedosáhneme požadované hustoty.

3

Polévku podle chuti osolíme a opepříme, případně přidáme ocet. Přelijeme do mísy, přikryjeme a nejméně na 4 hodiny uložíme do lednice.

4

Před podáváním polévku ještě dochutíme, rozdělíme do misek, ozdobíme nakrájeným hroznovým vínem, posypeme pepřem a pokapeme olivovým olejem. Polévku podáváme studenou.

Poznámka

Do této polévky lze použít také česnekové krutony nebo zeleninu nakrájenou na kostičky. Pěkný kontrast při zdobení vytvoří mletá paprika a nasekaná pažitka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept