Zdravý recept

Polévka avgolemono

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 20003
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
1 špetka Sůl
100 g Těstoviny konzumní
2 ks Vejce slepičí
12 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

751% Kalorie 14,817 kcal
Kilojoule 61 996kJ
48% Sacharidy 173 g
354% Tuky 266 g
1898% Sodík 38 g
302% Bílkoviny 170 g

Polévka avgolemono postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, přidáme drobné těstoviny a vaříme asi 8–10 minut, než budou těstoviny měkké, ale pevné. Vývar udržujeme horký, ale už se nesmí vařit.

2

Nejméně půl minuty šleháme vejce, přidáme citronovou šťávu a šleháme dalších 30 vteřin. Za stálého šlehání přidáváme ještě velmi pomalu 4–5 lžic horkého vývaru a poté postupně dalších 225 ml vývaru. Velmi opatrně, vejce se nesmí srazit.

3

Zředěná našlehaná vejce za stálého šlehání opatrně vlijeme do zbytku horkého vývaru, čímž polévka mírně zhoustne. Nesmíme ji však již vařit. Podle chuti osolíme a opepříme.

4

Podáváme v nahřátých miskách, ozdobené nakrájenou petrželkou.

Poznámka

Do polévky lze přidat nadrobno nakrájené kuřecí maso. Polévka se tradičně připravuje s těstovinami orzo ve tvaru ječných zrn, lze však použít jakékoliv malé těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept