Recept

Rajčatová polévka s paprikami a koprem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 20004

Ingredience

2 krajíc Chléb italský
1 ks Cibule
5 g Kopr čerstvý
15 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
500 g Rajčata
1 špetka Sůl
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 192kJ
12% Sacharidy 44 g
11% Tuky 8 g
77% Sodík 2 g
18% Bílkoviny 10 g

Rajčatová polévka s paprikami a koprem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na čtvrtky a vložíme na pečicí plech. Přidáme na půlky rozkrojené papriky a rajčata, vždy řeznou stranou navrch, aby v nich zůstala šťáva. Vložíme do trouby předehřáté na 230 °C. Pečeme asi 20–25 minut.

2

Jakmile začnou zelenině hnědnout okraje, přendáme ji do hrnce a přidáme 3 snítky svázaného kopru, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, zeleninový vývar, sůl a pepř. Vše přivedeme k varu. Poté polévku pozvolna vaříme 25 minut. Po uvaření odstraníme z polévky kopr a ostatní suroviny propasírujeme nebo rozmixujeme.

3

Hrnec vypláchneme, vrátíme do něj polévku a opět ji zahřejeme. Přidáme podle chuti ocet, sůl a pepř. Podáváme horkou, ozdobenou koprem. Vhodnou přílohou je středomořský chléb.

Poznámka

Výborným pomocníkem pro rozmělňování zeleniny je pasírovací mlýnek, jenž ze zeleniny odstraní semena a slupky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept