Jednoduchý recept

Rychlé rizoto s hráškem a baby karotkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20006
Kategorie: Rizota

Ingredience

250 g Hrášek
1 špetka Kari koření
1 ks Kuře
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Mrkev mražená
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže dušená
1 špetka Směs koření na kuře
1 špetka Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 30%
750 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,491 kcal
Kilojoule 6 238kJ
9% Sacharidy 32 g
116% Tuky 87 g
47% Sodík 949 mg
174% Bílkoviny 98 g

Rychlé rizoto s hráškem a baby karotkou postup přípravy receptu:

1

Dle návodu na obalu připravíme rýži.

2

Naporcované kuře umyjeme, osolíme, opepříme a přidáme i směs koření na kuře. Do pekáčku naklademe naporcované kuře, nalijeme tři lžíce olivového oleje a 1 dl vývaru.

3

Pečeme v troubě na mírném až středním ohni 40 minut.

4

Po celou dobu dle potřeby podléváme vývarem. Porce kuřete během pečení jednou obrátíme.

5

Když je kuře upečené, vyjmeme je z pekáčku a do pekáčku nasypeme hrášek a karotku. Přidáme tolik kuřecího vývaru, až je zelenina ponořená ze dvou třetin. Vše osolíme, opepříme a přidáme kari koření. Vložíme zpět do trouby, kde dusíme tak dlouho, až je zelenina měkká.

6

Kuře obereme, maso nakrájíme na malé kousky a spolu s rýží přidáme k zelenině. Smícháme, přidáme dvě lžíce másla a vše společně podusíme ještě 5 minut.

7

Podáváme na předehřátých talířích posypané nastouhaným eidamem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept