Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 20008
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

80 g Bazalka
1 ks Bobkový list
2 ks Brambory
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Cuketa
200 g Fazole bílé
200 g Hrách loupaný
2 ks Mrkev kořen
7 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 ks Sýr Parmezán
80 g Těstoviny konzumní
25 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

226% Kalorie 4,450 kcal
Kilojoule 18 618kJ
158% Sacharidy 568 g
235% Tuky 176 g
1484% Sodík 30 g
312% Bílkoviny 175 g

Pistou postup přípravy receptu:

1

Omáčku pistou si připravíme z lístků bazalky, 1 stroužku česneku a 5 lžic olivového oleje, které rozmixujeme a podle chuti osolíme a opepříme. Připravenou omáčku přendáme do misky, přikryjeme a uložíme do lednice.

2

Mrkev očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Oloupeme brambory, které nejprve nakrájíme na čtvrtky a poté ještě na plátky.

3

Vyloupeme hrášek, z fazolek odkrojíme oba konce a nakrájíme na kousky. Cukety podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky.

4

V hrnci zahřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a opékáme asi 2 minuty. Přisypeme nakrájenou cibuli a opět ji asi 2 minuty opékáme doměkka. Přidáme mrkev a brambory a opékáme asi půl minuty. Vmícháme zeleninový vývar nebo vodu, hrnec přiklopíme a zhruba 8 minut povaříme.

5

Vložíme fazole, cukety, bouquet garni (petrželka, bobkový list, řapíkatý celer), oloupané a nakrájené rajče a drobné těstoviny. Podle chuti osolíme, opepříme a 4 minuty povaříme. Nakonec do směsi vmícháme připravenou omáčku pistou. Podáváme ozdobené hoblinkami parmezánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept