Parmská šunka s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmská šunka s ovocem
Parmská šunka s ovocem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 20009 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Fíky čerstvé |
1 ks | Meloun cukrový |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
12 plátek | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 235,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 142,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fíky čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meloun cukrový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmská šunka s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Rozpůlíme podélně meloun a lžičkou z něj odstraníme semínka. Z každé poloviny vytvoříme 8 kousků ve tvaru měsíce, ze kterých odstraníme kůru. |
2 | Fíky neloupeme, pouze z nich odstraníme stopky. Postavíme je špičkou dolů a rozřízneme do tvaru kříže tak, abychom je zcela nerozkrojili. Jednotlivé části musí držet pohromadě. |
3 | Každý talíř ozdobíme třemi plátky šunky, ke kterým přidáme připravený meloun a fíky. Pokrm pokapeme olivovým olejem, posypeme špetkou pepře a nazdobíme petrželkou. |
Poznámka
Parmskou šunku lze nahradit španělskou serranskou šunkou, která je slanější a obtížněji se krájí na plátky.