Jednoduchý recept

Krakonošův oheň

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20010
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová panenka
150 ml Víno červené
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 211kJ
2% Sacharidy 6 g
15% Tuky 11 g
48% Sodík 968 mg
61% Bílkoviny 34 g

Krakonošův oheň postup přípravy receptu:

1

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a necháme odležet.

2

Na pánvičce rozpálíme olej a maso krátce prudce orestujeme, aby se zatáhlo. Pak zmírníme oheň, podléváme vývarem a dusíme doměkka.

3

Maso přendáme a udržujeme teplé. Pánvičku se šťávou z masa opět rozpálíme, přidáme vývar a přilijeme červené víno. Omáčku zredukujeme, přidáme kolečka cibule, ta dusíme až změknou, pak přilijeme smetanu, přidáme chilli koření a lžičku hořčice. Zasypeme hladkou moukou, vše smícháme a necháme povařit. Do omáčky vrátíme maso a to ohřejeme.

Poznámka

Podáváme s bramboráčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept