Krakonošův oheň - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krakonošův oheň
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20010 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
150 ml | Víno červené |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 91,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 952,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Sůl, Vepřová panenka, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krakonošův oheň postup přípravy receptu:
1 | Maso naklepeme, osolíme, opepříme a necháme odležet. |
2 | Na pánvičce rozpálíme olej a maso krátce prudce orestujeme, aby se zatáhlo. Pak zmírníme oheň, podléváme vývarem a dusíme doměkka. |
3 | Maso přendáme a udržujeme teplé. Pánvičku se šťávou z masa opět rozpálíme, přidáme vývar a přilijeme červené víno. Omáčku zredukujeme, přidáme kolečka cibule, ta dusíme až změknou, pak přilijeme smetanu, přidáme chilli koření a lžičku hořčice. Zasypeme hladkou moukou, vše smícháme a necháme povařit. Do omáčky vrátíme maso a to ohřejeme. |
Poznámka
Podáváme s bramboráčky.