Tapas z klobásy chorizo a cizrny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tapas z klobásy chorizo a cizrny
Tapas z klobásy chorizo a cizrny
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 20011 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Cizrna |
250 g | Klobása Chorizo |
2 polévková lžíce | Ocet Sherry |
7 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Oregano čerstvé |
1 ks | Pečivo pšeničné jemné tukové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 997,0mg |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cizrna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Ocet Sherry, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pečivo pšeničné jemné tukové, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tapas z klobásy chorizo a cizrny postup přípravy receptu:
1 | V míse rozšleháme lžíci octa se 6 lžícemi olivového oleje. Podle chuti osolíme a opepříme, případně přidáme ještě trochu octa. Zálivku odložíme. |
2 | Oloupeme klobásu chorizo, kterou pak nakrájíme na silnější plátky, které ještě rozpůlíme. |
3 | Zbytek olivového oleje rozpálíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opékáme 2–3 minuty. Přisypeme klobásu, kterou též opečeme. |
4 | Klobásu i cibuli vybereme z pánve a položíme na papírový ubrousek, který do sebe vsaje přebytečný tuk. Ještě horké je nasypeme do zálivky a promícháme. |
5 | Cizrnu z konzervy propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přisypeme ji k ostatním surovinám a důkladně promícháme. Celé necháme vychladnout. |
6 | Před podáváním pokrm případně ještě dochutíme a posypeme nadrobno nakrájenými čerstvými bylinkami. Nejvhodnější přílohou je čerstvé bílé pečivo. |
To zní zajímavě