Jednoduchý recept

Noky z brambor a špenátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 20012

Ingredience

300 g Brambory
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Voda pitná
180 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 840kJ
10% Sacharidy 35 g
5% Tuky 3 g
12% Sodík 245 mg
14% Bílkoviny 8 g

Noky z brambor a špenátu postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut.

2

Uvařené brambory scedíme a překlopíme do mísy. Šťouchadlem dobře rozmačkáme na kaši. Přilijeme olivový olej, přisypeme mouku, přidáme žloutek a posekané listy špenátu. Špenát můžeme předem spařit horkou vodou. Osolíme a vypracujeme těsto.

3

Z těsta odtrháváme stejně velké kousky, ze kterých v dlani uválíme kuličky. Vsypeme do vroucí vody a vaříme 7 minut. Uvařené noky scedíme a ještě horké podáváme.

Poznámka

Noky jsou vhodnou přílohou k pečeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept