Noky z brambor a špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky z brambor a špenátu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20012 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Brambory |
130 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Olej olivový |
180 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 569,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Noky z brambor a špenátu postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. |
2 | Uvařené brambory scedíme a překlopíme do mísy. Šťouchadlem dobře rozmačkáme na kaši. Přilijeme olivový olej, přisypeme mouku, přidáme žloutek a posekané listy špenátu. Špenát můžeme předem spařit horkou vodou. Osolíme a vypracujeme těsto. |
3 | Z těsta odtrháváme stejně velké kousky, ze kterých v dlani uválíme kuličky. Vsypeme do vroucí vody a vaříme 7 minut. Uvařené noky scedíme a ještě horké podáváme. |
Poznámka
Noky jsou vhodnou přílohou k pečeným masům.