Jednoduchý recept

Zelenina na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20013
Kategorie: Brambory

Ingredience

300 g Brambory
180 g Brokolice
180 g Květák
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
150 ml Víno bílé
150 ml Vývar zeleninový
180 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 837kJ
7% Sacharidy 26 g
155% Tuky 116 g
30% Sodík 601 mg
22% Bílkoviny 13 g

Zelenina na víně postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Vsypeme do hnce, podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut.

2

Uvařené brambory vložíme do mísy a rozšťoucháme. Přimícháme jogurt, 2 lžíce másla, posypeme polovinou strouhaného parmezánu, osolíme a opepříme.

3

Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mouku a rozmícháme na máslovou jíšku. Za stálého míchání jíšku smažíme asi 2 minuty. Podlijeme vývarem, přilijeme mléko a víno. Přivedeme k varu.

4

Mrkev nakrájíme na kostičky, květák a brokolici na malé růžičky a žampióny na plátky. Vše přisypeme na pánev do omáčky a vaříme 25 minut.

5

Zeleninovou omáčku vlijeme do pekáčku a navrch poklademe bramborovou hmotu. Posypeme druhou polovinou strouhaného parmezánu a dáme zapéct. Pečeme při střední teplotě 40 minut.

6

Podáváme jako samostatný chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept