Jednoduchý recept

Bramborový nákyp se třemi druhy sýrů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20014

Ingredience

900 g Brambory
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Sýr Gruyére
30 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
30 g Sýr Niva (Rokfór)
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 575kJ
8% Sacharidy 29 g
21% Tuky 16 g
26% Sodík 519 mg
46% Bílkoviny 26 g

Bramborový nákyp se třemi druhy sýrů postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájené vložíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Hotové brambory vsypeme do mísy a rozšťoucháme. Necháme vychladnout.

2

Sýry nastrouháme nebo rozdrobíme a přisypeme k vychladlým bramborám. Osolíme, opepříme a přidáme žloutky. Vše spolu dobře promísíme.

3

Z bílků ušleháme sníh a zlehka ho přimícháme do těsta.

4

Těsto nandáme do vymazané formy a dáme zapéct. Pečeme při maximální teplotě 40 minut.

5

Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept