Bramborový nákyp se třemi druhy sýrů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový nákyp se třemi druhy sýrů
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20014 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
900 g | Brambory |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Gruyére |
30 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
30 g | Sýr Niva (Rokfór) |
8 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 509,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Sýr Gruyére, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový nákyp se třemi druhy sýrů postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a nakrájené vložíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Hotové brambory vsypeme do mísy a rozšťoucháme. Necháme vychladnout. |
2 | Sýry nastrouháme nebo rozdrobíme a přisypeme k vychladlým bramborám. Osolíme, opepříme a přidáme žloutky. Vše spolu dobře promísíme. |
3 | Z bílků ušleháme sníh a zlehka ho přimícháme do těsta. |
4 | Těsto nandáme do vymazané formy a dáme zapéct. Pečeme při maximální teplotě 40 minut. |
5 | Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm. |