Jednoduchý recept

Bramborová buchta se žampióny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20016

Ingredience

130 g Arašídy
450 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Rajčata
80 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
150 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 956kJ
11% Sacharidy 38 g
40% Tuky 30 g
28% Sodík 558 mg
31% Bílkoviny 18 g

Bramborová buchta se žampióny postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a pokrájené vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a rozšťoucháme. Necháme chladnout.

2

Do strouhanky nasypeme posekané arašídy a promícháme.

3

Cibuli nakrájíme na drobné kousky a česnek prolisujeme.

4

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, česnek a polovinu žampiónů, které jsme nakrájeli na plátky. Restujeme asi 4 minuty.

5

K bramborám přilijeme vývar, přisypeme strouhanku s arašídy a z pánve orestovanou zeleninu. Přidáme vejce, okořeníme koriandrem, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme.

6

Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu dáme do vymazané formy a na ni poklademe rajčata s druhou polovinou žampiónů. Zakryjeme druhou polovinou těsta.

7

Pečeme zakryté alobalem při střední teplotě 60 minut.

8

Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept