Bramborová buchta se žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová buchta se žampióny
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20016 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
130 g | Arašídy |
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
80 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
150 ml | Vývar zeleninový |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 821,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Koriandr mletý, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová buchta se žampióny postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a pokrájené vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a rozšťoucháme. Necháme chladnout. |
2 | Do strouhanky nasypeme posekané arašídy a promícháme. |
3 | Cibuli nakrájíme na drobné kousky a česnek prolisujeme. |
4 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, česnek a polovinu žampiónů, které jsme nakrájeli na plátky. Restujeme asi 4 minuty. |
5 | K bramborám přilijeme vývar, přisypeme strouhanku s arašídy a z pánve orestovanou zeleninu. Přidáme vejce, okořeníme koriandrem, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme. |
6 | Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu dáme do vymazané formy a na ni poklademe rajčata s druhou polovinou žampiónů. Zakryjeme druhou polovinou těsta. |
7 | Pečeme zakryté alobalem při střední teplotě 60 minut. |
8 | Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod. |