Hovězí hamburger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí hamburger
Hovězí hamburger
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 20019 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice |
200 g | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
0,3 ks | Salát ledový |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Salát ledový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí hamburger postup přípravy receptu:
1 | Z mletého masa utvoříme na navlhčeném prkénku dvě placičky o průměru o něco větším než je průměr housky. Rozehřejeme pánev na středním ohni, potřeme olejem a opékáme masové placičky asi 2 minuty, otočíme a opékáme další 2 minuty. Vyndáme na ubrousek. |
2 | Housky rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme hořčicí, obložíme listy salátu a vložíme opečenou masovou placku. Posypeme cibulí nakrájenou na kostičky, kyselou okurkou nakrájenou na kolečka a hojně pokapeme kečupem. Přiklopíme horní polovinou housek. |
3 | Podáváme teplé. |