Zelenina s tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina s tofu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 20022 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
5 ks | Brambory |
1 ks | Cibule červená |
40 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
230 g | Sýr sójový - Tofu |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 642,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hrášek, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sýr sójový - Tofu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina s tofu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky, cibuli a mrkev na kolečka. Spolu s hráškem nasypeme na pánev, kde jsme si rozpálili rostlinný olej. Restujeme 10 minut. Přisypeme mouku, promícháme a opékáme ještě 2 minuty. |
2 | Podlijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Osolíme, opepříme, vmícháme pokrájené tofu a vaříme dalších 5 minut. Na talíři ozdobíme sekanou petrželkou. |
3 | Podáváme jako samostatný chod. |