Sýrový burger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový burger
Sýrový burger
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 20023 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice |
200 g | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
0,3 ks | Salát ledový |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 159,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Salát ledový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Sýr Eidam cihla 40%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový burger postup přípravy receptu:
1 | Z mletého masa utvoříme dvě placičky o průměru o něco větším než houska. Rozehřejeme pánev na střední teplotu, potřeme olejem a vložíme masové placičky. Po každé straně opékáme 2 minuty, poté vyndáme na ubrousek. Housky rozkrojíme, potřeme spodní část hořčicí, obložíme listy salátu, vložíme opečenou horkou placičku, silnější plátek sýra, posypeme cibulí nakrájenou nadrobno a kyselou okurkou nakrájenou na kolečka. Pokapeme kečupem a přiklopíme horní polovinou housky. |
2 | Podáváme teplé. |