Sendvičová veka s lančmítem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sendvičová veka s lančmítem
Sendvičová veka s lančmítem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 20026 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice |
250 g | Luncheon Meat |
1 kávová lžička | Mák - semena |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 31,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mák - semena, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Luncheon Meat, Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sendvičová veka s lančmítem postup přípravy receptu:
1 | Do veky prořízneme asi 14 mírně šikmých hlubokých zářezů. Sýr a lančmít si nakrájíme na 14 stejně velkých plátků. |
2 | V misce umícháme vidličkou máslo s pažitkou nakrájenou najemno, utřeným česnekem, solí a hořčicí. Tuto směs vložíme do každého zářezu ve vece, přidáme plátek sýra a plátek lančmítu. Naplněnou veku potřeme rozehřátým máslem a posypeme mákem. |
3 | Veku položíme na plát alobalu a volně, ale bez mezer uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Hotovou veku vyndáme, rozbalíme, rozkrájíme na porce a horkou podáváme. |