Zdravý recept

Pečené brambory s rajčatovou salsou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 20027

Ingredience

1 ks Avokádo
4 ks Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Rajčata
8 polévková lžíce Salsa rajčatová
180 g Sýr Tofu - uzený
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 019kJ
6% Sacharidy 21 g
22% Tuky 17 g
34% Sodík 673 mg
11% Bílkoviny 6 g

Pečené brambory s rajčatovou salsou postup přípravy receptu:

1

Brambory se slupkou dobře omyjeme a celé položíme na plech. Pečeme 40 minut při vyšší teplotě.

2

Pečené brambory podélně rozřízneme a vydlabeme bramborovou hmotu tak, aby pod slupkou zbyla asi půlcentimetrová vrstva. Vydlabanou hmotu dáme do misky a zakápneme citronovou šťávou. Z avokáda vydlabeme dužinu a přidáme k bramborové hmotě.

3

Cibuli a rajče jemně pokrájíme, česnek prolisujeme a přidáme do misky. Posypeme rozdrobeným tofu a vše důkladně promícháme.

4

Touto směsí naplníme půlky vydlabaných brambor.

5

Podáváme s čerstvou zeleninou a přelité rajčatovou salsou jako samostatný pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept