Pečené brambory s rajčatovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory s rajčatovou salsou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20027 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
4 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Rajčata |
8 polévková lžíce | Salsa rajčatová |
1 kávová lžička | Sůl |
180 g | Sýr Tofu - uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 8,1mg |
Draslík | 785,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Brambory, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Salsa rajčatová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Tofu - uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory s rajčatovou salsou postup přípravy receptu:
1 | Brambory se slupkou dobře omyjeme a celé položíme na plech. Pečeme 40 minut při vyšší teplotě. |
2 | Pečené brambory podélně rozřízneme a vydlabeme bramborovou hmotu tak, aby pod slupkou zbyla asi půlcentimetrová vrstva. Vydlabanou hmotu dáme do misky a zakápneme citronovou šťávou. Z avokáda vydlabeme dužinu a přidáme k bramborové hmotě. |
3 | Cibuli a rajče jemně pokrájíme, česnek prolisujeme a přidáme do misky. Posypeme rozdrobeným tofu a vše důkladně promícháme. |
4 | Touto směsí naplníme půlky vydlabaných brambor. |
5 | Podáváme s čerstvou zeleninou a přelité rajčatovou salsou jako samostatný pokrm. |