Noky se zelím a anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky se zelím a anglickou slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20035 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
240 g | Anglická slanina |
300 g | Bramborové noky |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 52,8mg |
Draslík | 263,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Pepř černý mletý, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Noky se zelím a anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Noky uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej a na něm opékáme 3 minuty silnější proužky anglické slaniny a na drobno nakrájenou cibuli. Z bílého zelí vymačkáme přebytečnou šťávu a přidáme na pánev. Dusíme dalších 5 minut, pak nasypeme na pánev uvařené noky. Přidáme sůl, pepř a prohříváme ještě asi 5 minut. |