Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 20037

Ingredience

Omačka 1
5 polévková lžíce Jogurt bílý
5 polévková lžíce Majonéza
0,5 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
Omáčka 2
3 polévková lžíce Kečup
5 polévková lžíce Majonéza
1 špetka Pepř černý celý
1 špetka Sůl
Královský špíz
200 g Anglická slanina
2 ks Cibule
250 g Hovězí svíčková
5 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř červený celý
1 špetka Sůl
250 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 825 kcal
Kilojoule 3 453kJ
4% Sacharidy 14 g
91% Tuky 68 g
50% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Královský špíz postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme studené omáčky.

2

Česnekovou - smícháme polovinu majonézy, jogurt, prolisovaný česnek, nastrouhanou okurku, sůl a pepř. Dáme vychladit.

3

Americkou - smícháme druhou polovinu majonézy, kečup, sůl a pepř. I ten dáme vychladit.

4

Naklepeme maso, osolíme a opepříme. Očistíme cubuli, papriku a obojí nakrájíme na větší kusy.

5

Na jehlu navlékáme střídavě maso, cibuli, papriku a slaninu.

6

Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Pak oheň stáhneme a maso opékáme dalších 10-15 minut.

7

Nakonec ještě okořeníme čerstvě umletým pepřem.

8

Špízy servírujeme s přílohou a vychlazenými omáčkami.

Poznámka

Na špíz můžeme použít i jiné druhy masa. Výborně bude chutnat také z grilu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept